Ben Tiggelaar

Levensverhaal

30 oktober 2017 door Family7

Ben Tiggelaar: "We hebben als opdracht de wereld tot bloei te brengen"

Ben Tiggelaar heeft tienduizenden mensen geïnspireerd om te leren dromen maar krijgt regelmatig de vraag van managers: ‘Waar doet ik het allemaal voor?’. Volgens hem hebben we de opdracht om op alle mogelijke manieren de mensen om je heen en de wereld tot bloei te brengen. Maar tot op heden doen we een 'lousy job'.

“Waar je vandaan komt, heeft een een hele grote impact op je ambitie en honger naar kennis. Of om écht gebruik te maken van die kansen die je worden aangereikt.” Doordat zijn vader postbode was, wilde hij juist meer bereiken. Maar daar komt hij op terug. “Ik zie steeds meer dat de waarde van werk veel minder zit in de positie die je bereikt, maar veel meer in de manier waarop je het doet.” In zijn lezingen en seminars wil hij juist naast de mensen in de zaal staan en samen met hen op zoek gaan naar iets wat ze zouden willen leren of iets dat ze zouden willen verbeteren.

Tiggelaar groeide op in een gereformeerd arbeidersgezin waarin het niet gebruikelijk was om te gaan studeren. Maar zijn ouders stimuleerden hem om naar de universiteit te gaan. In Amsterdam studeerde hij communicatiewetenschappen en wordt bestuurskundige en gedragswetenschapper. Ook schrijft hij succesvolle managementboeken zoals de bestseller ‘Dromen, durven, doen’. Zijn motto is: meer jezelf worden zoals je bent op je beste momenten.

Hij is het christelijk geloof uit zijn jeugd trouw gebleven. "Op alle terreinen van je leven moet je christen zijn, het is niet maar op 1 onderdeeltje.” Daarin is het volgen van Jezus volgens hem nogal een opgave. "Mijn streven is om elke dag iets te laten zien van de liefde van Jezus Christus.”

Speciaal voor de kijkers van Family7 geeft hij een 1-minute-seminar. Die mag je niet missen! Bekijk het gesprek met Ben Tiggelaar in ‘Thuis’. Vanavond 30 oktober om 21:00 uur bij Family7.

Bekijk de video:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher