Benny Hinn

Nieuws

30 oktober 2017 door Dirk van Genderen | The Gospel Herald

Neef van Benny Hinn waarschuwt tegen welvaartsevangelie

Costi Hinn, voorganger van The Mission Bible Church in Orange County, Californië en neef van de bekende tv-dominee Benny Hinn (foto), waarschuwt tegen het zogenaamde voorspoed- of welvaartevangelie, dat gelovigen voorspoed en gezondheid belooft. "Dat is niet het Evangelie," aldus Costi Hinn volgens The Gospel Herald.

Hij stelt dat de theologie van zijn oom haaks staat op de boodschap van de Bijbel. "Als je de Bijbel pakt en je neemt de beloften van Jezus over de toekomst, de hemel en de glorie en de rijkdom van de hemel en je plakt die op het leven nu, ja, dat heb je inderdaad het beste leven nu. Maar dat is niet de boodschap van de Bijbel. En als de Heere zegent en mensen rijkdom geeft, dan heb je juist een grote verantwoordelijkheid om goede dingen te doen met je rijkdom, om ijverig te zijn in goede werken."

Het voorspoedevangelie is met name gevaarlijk voor hen die in armoede leven, aldus Costi Hinn. "Zij geven hun laatste geld nog weg aan de voorspoedpredikers, in de hoop materiële zegen te ontvangen."
"Je zet iemand op een platform, in een prachtig pak, in een schitterende zaal en je laat hem vertellen: als je dit doet en dat, dan kun je ook zo’n leven krijgen. Zo maak je van God iets magisch," aldus Costi Hinn. "Als je alles doet wat die voorspoedpredikers zeggen, zal je bankrekening groeien, zul je promotie krijgen, zul je een mooie vrouw krijgen, dan wordt je leven perfect, want dat wil God, zo beloven ze."

Costi Hinn spoort predikers en kerken aan op te staan tegen zulke voorspoedpredikers en te zeggen: "Dit is niet wat de Bijbel ons leert. Dit is niet het ware christelijke geloof."
Hij benadrukt dat het Evangelie goed nieuws bevat, maar ook het slechte nieuws van de realiteit van de gevolgen van de zonde voor ons leven. "Als predikers moeten we het hele verhaal vertellen."

Heel eerlijk vertelt Costi dat hij aanvankelijk ook een aanhanger van het voorspoedevangelie was. "Ik was heel ambitieus voor de verkeerde dingen. Als familie droomden we van privévliegtuigen met tussenstops in Monte Carlo en overnachtingen in hotels voor 25.000 dollar per nacht. We onderwezen de verkeerde dingen. We misbruikten de mensen, beroofden de armen vanwege onze hebzucht, terwijl we Jezus daarvoor gebruikten."

Costi Hinn is de Heere dankbaar dat zijn ogen open zijn gegaan voor dit valse evangelie. "Ik mag het weten dat Jezus ook voor mijn zonde is gestorven. Hij heeft mijn leven veranderd en dat leven van vroeger, dat wil ik niet meer."

Reacties

Daar komen de heren Hinn mooi mee weg! Ik geloof er niets van!

Nu bij steeds meer argeloze gevoelsmensen de ogen zijn open gegaan, in overeenstemming met feiten uit het Woord van God, is bijstelling met een karig vleugje belijdenis geboden voor deze (steen)rijke hebzuchtige lieden.

De Here Jezus had vaak zelfs geen steen om Zijn hoofd daarop te rusten te geven!

Zij komen wel behouden aan! maar alsnog met veel reis en verblijfkosten.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher