Sander Terphuis

Nieuws

30 oktober 2017 door Jeffrey Schipper

ChristenUnie-lid: Georgische zusjes worden in Jezus' naam uitgezet

De 7-jarige Viktoria en de 11-jarige Kwantsa moeten samen met hun ouders het land verlaten. Het gezin Akhmedov kreeg geen verblijfsvergunning. "Beste Gert-Jan Segers, dat weer kinderen in Jezus' naam worden uitgezet. Hoe kan dit?," vraagt ChristenUnie-lid Sander Terphuis zich af via Twitter.

Vorige maand is bekend PvdA'er Sander Terphuis lid geworden van de ChristenUnie. Niet omdat hij religieus geïnteresseerd is, maar omdat hij op deze manier invloed wil kunnen uitoefenen op de toekomstige regeringspartij. Toen hij te horen kreeg dat het kinderpardon door het nieuwe kabinet niet wordt uitgebreid, liet Terphuis via sociale media meteen van zich horen.

De Akhmedovs zijn jezidisch en claimen dat deze oosterse geloofsovertuiging met christelijke elementen in het overwegend toch christelijke Georgië niet wordt geaccepteerd. Steungroep Kwantsa & Viktoria verzamelt via petities.nl (Kwantsa en Viktoria moeten blijven!) handtekeningen. Die worden aan de gemeenteraad en aan staatssecretaris Klaas Dijkhoff aangeboden. 

Foto: screenshot YouTube

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher