witchcraft

Nieuws

30 oktober 2017 door Hendriëlle de Groot

Meer jonge Amerikanen hebben belangstelling voor spiritualiteit, hekserij en astrologie

De interesse voor spiritualiteit is de afgelopen jaren snel toegenomen in de Verenigde Staten, vooral onder 'millennials', mensen die geboren zijn tussen 1980 en 2000. De belangstelling voor het geloof nam af. Dat schrijft MarketWatch.com.

De meerderheid van de Amerikanen gelooft dat het niet nodig is om in God te geloven om goede morele waarden te hebben, liet een studie van Pew Research Center onlangs zien. Het percentage jonge mensen tussen 18 en 29 jaar dat 'nooit twijfelt aan het bestaan van God' daalde van 81 procent in 2007 naar 76 procent in 2012. Tegelijk gelooft meer dan de helft van de jongvolwassenen dat astrologie een wetenschap is.

“Of het nu gaat om betovering, tarot kaarten, astrologie, meditatie en trance of experimenteren met kruiden van planten, deze tradities bieden concrete manieren aan mensen om hun leven te veranderen,” zei Melissa Jayne, eigenaar van Catland, een 'metafysische boetiek' in Brooklyn, New York. De spirituele industrie groeide twee procent tussen 2011 en 20116 en is nu 2 jaarlijks 2 biljoen dollar waard, volgens een analyse van IBIS World.

“Voor een generatie die is opgegroeid in een wereld van de grote industrie, de vernietiging van het milieu, grote en onderdrukkende regeringen en giftige sociale structuren, die allemaal te groot zijn om te veranderen, kan dit enorm aantrekkelijk zijn.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher