Nieuws

27 oktober 2017 door Buijten & Schipperheijn

Nieuw boek over holistische benadering in de verkondiging van het evangelie

De Woerdense theoloog en predikant dr. André Jansen schreef een diepgravende studie (Engelstalig) over Bijbelse sleutelbegrippen waarin God zich openbaart in de eenheid van Woord en daad. Zijn studie laat zien dat Bijbelse zending zowel vraagt om een holistische benadering als om een unieke aanpak in iedere situatie.

Het gaat daarin met name om het verbeteren van levens door de genadeverkondiging, tot eer van God, maar mét oog voor de cultuur en de context. Mensen worden verzoend met God en gaan vervolgens zelf optreden als verantwoordelijke rentmeesters.
Door Bijbels gefundeerd, dynamisch en creatief zending te bedrijven, wordt de zending een avontuur, gestimuleerd door de missio Dei.

Over de auteur
Dr. André Jansen was werkzaam als predikant voor verschillende gereformeerde kerken in Zuid-Afrika en Nederland. Hij is nu voorganger van de Reobothkerk (samenwerkingsgemeente cgkv) in Woerden. Hij gaf leiding aan diverse internationale holistische zendingsprojecten. Hij promoveerde onlangs in Potchefstroom (Zuid-Afrika) op een holistische kijk op zending.

Foto: Rehobothkerk Woerden

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher