Wim Hoddenbagh

Nieuws

27 oktober 2017 door Rik Bokelman

Waarom Wim Hoddenbagh zondag toch spreekt in omstreden House of Heroes

House Of Heroes, een pinksterkerk in Nijkerk, is afgelopen dagen veel in het nieuws vanwege een misbruikzaak. Volgens een artikel in De Correspondent zou de kerk, onder leiding van Mattheus van der Steen, de misbruikzaak in de doofpot hebben willen stoppen. Wim Hoddenbagh spreekt zondag in de kerk.

Lees hier meer over het verhaal in De Correspondent en hier een vervolgartikel over de zaak.

Aanstaande zondag spreekt Wim Hoddenbagh van Royal Mission in House of Heroes. Groot Nieuws Radio interviewde hem daarover. Heeft hij niet overwogen om gelet op de ophef zijn spreekbeurt te annuleren? Wim: "Juist op deze plek wil ik de naam van Jezus laten horen."

"Nadat ik er voor gebeden heb, heb ik er niet meer over getwijfeld. Natuurlijk ben ik er", vertelde Wim Hoddenbagh donderdagmiddag op het radiostation. "Ik wil het hebben over Jezus, over wie Hij is. Daar ga ik het over hebben. Naast dat er dingen geschreven en gebeurd zijn, is er ook een grote groep bij House of Heroes die het nodig heeft, en die part noch deel heeft aan wat daar gebeurd is, die vaak ook geen details weten. Zij hebben het nodig om gevoed te worden vanuit Gods Woord."

Journalist Karel Smouter schreef in zijn artikel op De Correspondent dat House of Heroes het misbruik jarenlang toedekte. En dus vroeg Groot Nieuws Radio aan Wim of hij niet gedacht heeft dat het beter is om daar niet te zijn aanstaande zondag. Wim: "Het omgekeerde gebeurt. Als ik onrecht zie in de wereld, als ik dingen zie die echt niets te maken hebben met God, zoals het misbruik nu, dan wil ik juist op die plekken de naam van Jezus laten horen. Als er iets gesproken moet worden, dan is het de naam van Jezus, want in de naam van Jezus is kracht."

Wim Hoddenbagh kent Mattheus van der Steen goed en hoopt dat er niet alleen veroordeling is vanuit christenen. "Ik hoop dat de kerk echt een baken van liefde zal zijn, juist ook op dit soort momenten."

Luister hier het gesprek met Wim Hoddenbagh terug.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher