Egypte vlag

Nieuws

27 oktober 2017 door Open Doors

Aanslag op kerk in de Sinaï verijdeld

Een aanslag op een Koptische kerk in noordoost-Egypte is afgeweerd door veiligheidstroepen die het kerkgebouw bewaakten. De Mar Girgiskerk in El-Arish was eerder doelwit van anti-christelijk geweld in 2013.

Vijftien terroristen waren op 16 oktober slaags geraakt met de politie. Drie politieagenten en drie burgers verloren door de gevechten het leven. Zeventien anderen raakten gewond. De aanvallers plaatsten vijf bommen bij een gebouw van de National Bank of Egypt. Gelukkig ontploften ze niet.

Daarna reden de aanvallers in een groene pick-uptruck onder luid geschreeuw van “Allahu Akbar” naar de Mar Girgiskerk. De bewakers van de kerk hielden hen tegen met hun pantservoertuig. De auto van de aanvallers werd vernietigd en het kerkgebouw raakte niet beschadigd. De bron vertelt niet wat er met de terroristen is gebeurd.

De Mar Girgiskerk zou door de overheid worden hersteld na het geweld in 2013. Door de precaire veiligheidssituatie hebben de herstelwerkzaamheden vertraging opgelopen.
Een dag eerder was er ook een confrontatie van terroristen met politie in al-Qawadis, in het noorden van de Sinaï. Zes agenten en 24 terroristen kwamen om. De Koptische kerk veroordeelt de aanslagen en rouwt om “de moedige martelaren van de natie die hun leven gaven om het land te beschermen tegen aanslagen van terroristen.” De verklaring van de kerk eindigde met “Egypte blijft een onneembare burcht dat alle vijandige aanvallen zal afslaan.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher