Festival De Eindtijd

Nieuws

26 oktober 2017 door Omroep West | Leidsch Dagblad

SGP Katwijk geschokt vanwege poster Festival 'De Eindtijd'

Nieuwjaarsfeest ’De Eindtijd’ van Stichting Katwijkse Activiteiten (SKA) houdt in het christelijke dorp Katwijk de gemoederen flink bezig. Als het aan de lokale fractie van de SGP ligt wordt het feest afgelast als het thema niet wordt veranderd, melden Omroep West en het Leidsch Dagblad.

De ’eindtijd’ is volgens de SGP een huiveringwekkend thema en de man op de poster doet denken aan Jezus Christus. De SGP wil dat het college van burgemeester en wethouders publiekelijk afstand neemt van het feest en alles in het werk stelt om het festival onder dit thema niet te laten plaatsvinden. "Velen hebben hier reeds geschokt op gereageerd en zijn van mening dat hiermee een godslasterlijk beeld wordt opgeroepen," aldus de partij.

Volgens SKA Katwijk berust de ophef op een misverstand. De man op de poster is geen afbeelding van God of Jezus, maar een "karikatuur van een vrijwilliger die al jaren actief is bij de organisatie," laat voorzitter Roy van Schie weten. Ook zou 'De Eindtijd' niets te maken hebben met de wederkomst van Christus. "De Eindtijd staat gewoon voor het einde van 2017."

Van Schie had veel liever gezien dat de SGP-fractie contact met hem had opgenomen. "We worden nu eigenlijk publiekelijk aan de schandpaal genageld. Dat vind ik heel jammer. De commotie straalt negatief af op ons als organisatie en op de SGP. Niemand heeft hier baat bij."

Bekijk de video:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher