Frank Bosman

Nieuws

26 oktober 2017 door Jeffrey Schipper

Cultuurtheoloog Frank Bosman: Christelijke politiek is geen Evangelie

De ChristenUnie krijgt naast lof ook kritiek op het mede door haar opgestelde
formatieplan. Vooral het sneuvelen van het kinderpardon is veel christenen
een doorn in het oog. Volgens cultuurtheoloog Frank Bosman moet er onderscheid gemaakt worden tussen christelijke politiek en het Evangelie.

Bosman: "De ChristenUnie, en vooral haar christelijke achterban en fan base, ervaren nu wat ik zou willen noemen, de bevrijdingstheologische paradox. Politiek bedrijven vanuit een christelijke inspiratie is altijd problematisch geweest (hoewel tegelijkertijd ook zeer wenselijk). De radicaliteit van Jezus’ boodschap is vooral gericht op de individuele mens en op de verzameling van de christelijke gemeenschap. (...) Precies hiervoor waarschuwden de heilige paus Johannes Paulus II en emeritus-paus Benedictus XVI ons: ons geloof noopt ons tot politieke actie, maar valt niet samen met die politieke actie.

De ChristenUnie is zich hiervan goed bewust. Zij laat zich inspireren door het evangelie, maar weet heel goed dat politiek, zelfs haar eigen politiek, nooit met Jezus’ boodschap kan samenvallen. Hierin neemt de ChristenUnie dan ook haar ultieme verantwoordelijkheid."

Lees hier het volledige commentaar van Frank Bosman.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher