seksueel misbruik

'Veel kerken zijn nog naïef over seksueel misbruik'

26-10-2017 door Jeffrey Schipper

"Lange tijd is gedacht dat seksueel misbruik een exclusief katholiek probleem is. Dat is het niet," zegt Jan Willem Wits. De commentator reageert op het nieuws dat in een charismatische kerk in Nijkerk een groot artikel is gepubliceerd over misbruik. Wits was te gast in het Radio 1-programma Dit is de Dag.

Journalist Karel Smouter van de Correspondent heeft een groot artikel gepubliceerd over misbruik in een kerk in Nijkerk. Smouter reconstrueerde hoe in de kerk van voorganger Mattheus van der Steen een cultuur heerste waarin volgelingen van hem hun gang konden gaan en verhalen over ontucht en misbruik onder het tapijt werden geveegd. Commentator Jan Willem Wits wil dat kerken naar aanleiding van dit verhaal veel minder naïef doen met seksueel misbruik.

"Binnen de kerken wordt nog steeds gedacht dat iedereen het goede wil omdat we allemaal van Jezus houden en we daarom respectvol met elkaar omgaan. Dat is niet zo. Daarom zijn spelregels nodig, zeker als het gaat om kinderen."

Klik hier om het gesprek terug te luisteren. Lees ook: De Correspondent: 'Kerk House Of Heroes dekte jarenlang misbruik toe'.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over 'Veel kerken zijn nog naïef over seksueel misbruik'
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!