Eric Botteghin

Feyenoord-speler Eric Botteghin: "Ik ben een volgeling van Jezus"

26-10-2017 door Hour of Power
Hour of Power
Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik meld me aan voor de nieuwsbrief van Hour of Power

Hij bidt onder de douche, heeft een genereus hart en is meedogenloos op het voetbalveld. Dit jaar werd zijn team Feyenoord landskampioen en won hij op persoonlijke titel de tweede prijs als voetballer van het jaar: voetbalheld Eric Botteghin.

Eric Botteghin groeit op in Brazilië, net als zijn vrouw Melina. Beiden gaan naar dezelfde lagere school maar verliezen elkaar daarna uit het oog. Wanneer Eric tiener is, gaat zijn moeder naar een protestantse kerk en ontmoet Melina daar. Eric heeft geen zin in de kerk als zijn moeder hem meerdere malen vraagt mee te gaan. Eric vertelt lachend: “Toen nodigde Melina me uit om naar de kerk te komen en natuurlijk kon ik geen ‘nee’ zeggen!” Alhoewel zijn drijfveer om te gaan niet echt God is, maar de mooie Melina, komt hij naar verloop van tijd in aanraking met een geloof dat draait om een relatie met God en niet religie zoals hij dacht. Dat is nieuw voor Botteghin. In zijn geloofsontwikkeling speelt Melina een cruciale rol. Eric: “Nu ben ik een volgeling van Jezus; dat is mijn levensstijl!”

Vandaag de dag organiseert het stel bijbelstudies via Skype voor spelers die ver van huis, familie en kerk zijn. Eric: “God heeft Melina de gave van het spreken gegeven en zij bereidt de studies voor. Ik ben degene die bidt en de mensen erbij betrekt.” Op de vraag wat Melina’s favoriete bijbelvers is, zegt ze lachend: “Dat zijn er heel veel! Maar als ik moet kiezen, kies ik voor het gedeelte over Hanna. Ze bad vurig om een zoon die ze niet kon krijgen en ik herken mezelf daarin. Ik kon ook geen kinderen krijgen, maar ik heb net als Hanna vurig gebeden tot God en Hij verhoorde mijn gebed! Achttien maanden geleden kregen we een zoon en we hebben hem Rafael genoemd, wat betekent: God geneest!”

Bekijk het volledige gesprek en bekijk hier meer video's van Hour of Power:

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Feyenoord-speler Eric Botteghin: "Ik ben een volgeling van Jezus"
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!