app store

Nieuws

26 oktober 2017 door Dirk van Genderen | LifeSiteNews

Apple verwijdert prolife app

Het Amerikaanse bedrijf Apple bood sinds 2014 een prolife app voor Apple en Android mobiele telefoons aan, waarmee gebedsoproepen konden worden verstuurd naar bidders en kerkelijke gebedsgroepen. Zo kon worden gebeden voor vrouwen die een abortus overwogen, en voor hun kinderen. De app was ontwikkeld door de Human Coalition, die zich inzet voor zwangere vrouwen, die overwegen hun kindje te laten aborteren en dat ook daadwerkelijk laten doen.

Enkele voorbeelden van oproepen die werden verstuurd: ‘Gebed gevraagd voor iemand in Texas, die informatie wil over abortus’. ‘Gebed gevraagd voor iemand die een afspraak heeft gemaakt in een zwangerschapscentrum in Colorado.’

De app is er duidelijk op gericht dat zwangere vrouwen kiezen voor hun kindje en afzien van de abortus. De Human Coalition (HC) gelooft dat God de gebeden hoort en wil verhoren. Uit eigen onderzoek van HC blijkt dat deze app echt helpt om abortussen te voorkomen en praktische hulp te bieden aan zwangere vrouwen en hun pasgeboren kindjes.

Abortus-activisten richtten vanaf afgelopen juni hun pijlen op de HC. Ze spraken over belachelijke anti-abortus gebeden en kwamen met de valse beschuldiging dat HC de identiteit bekend maakte van de vrouwen voor wie via de app gebed werd gevraagd. Dat is echter nooit gebeurd. Het gevolg was wel dat Apple de app verwijderde uit de appstore.

Apple gaf als reden voor de verwijdering van de app op dat ‘de app inging tegen bepaalde functionaliteitseisen.’ Dit slaat volgens HC nergens op, omdat de app prima functioneerde. "Censuur van prolife stemmen neemt toe in de Verenigde Staten. Pro-abortus media steken tijd en geld in hun pogingen om prolife stemmen het zwijgen op te leggen."

Dit bericht verscheen via LifeSiteNews in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher