Archeologen ontdekken reusachtige voetafdrukken bij Jordaan

25-10-2017 door Hendriëlle de Groot

Een team archeologen is bezig met de opgraving van reusachtige voetafdrukken. De grote, sandaalvormige afdrukken worden de ‘voetafdrukken van God’ genoemd en bevinden zich in de buurt van de Jordaan.

Het team denkt dat de afdrukken kunnen worden gekoppeld aan de tijd van Bijbelfiguur Jozua, die de Israëlieten na de dood van Mozes naar het Beloofde land leidde, meldt WND.

Adam Zertal, de archeoloog die de plek ontdekte, gelooft dat op deze plek Jozua het altaar bouwde toen Israël voor het eerst het Beloofde land binnen ging (Jozua 8:30-32).

Hierna bouwde Jozua op de Ebal een altaar voor de HEER, de God van Israël, zoals Mozes, de dienaar van de HEER, het volk van Israël had opgedragen. Hij bouwde het altaar volgens de voorschriften van Mozes: een altaar van ruwe stenen, die niet met ijzeren gereedschap bewerkt waren. De Israëlieten brachten daarop brandoffers en vredeoffers voor de HEER. Jozua maakte op stenen een afschrift van de wet die Mozes in aanwezigheid van het volk had opgeschreven.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Archeologen ontdekken reusachtige voetafdrukken bij Jordaan
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!