#MeToo

Maaike werd seksueel geïntimideerd toen ze een opwekkingslied zong

25-10-2017 door Jeffrey Schipper

"We zongen opwekkingsliederen bij de piano, die kennis naast mij. Opeens deed hij zijn arm achter mijn rug om greep mijn borst en kneep keihard in mijn tepel." Maaike Harmsen is één van de meiden die haar verhaal over seksuele intimidatie deelt met Dag6.

Seksuele intimidatie is deze maand het gesprek van de dag op sociale media. De beschuldigingen van seksuele intimidatie en verkrachting door filmproducent Harvey Weinstein leiden tot een golf aan reacties. Wereldwijd delen vrouwen hun eigen ervaringen met seksueel ongewenst gedrag via de hashtag #metoo. Zo deelde de christelijke schrijfster Mirjam van der Vegt haar ervaringen op Facebook.

Het medium Dag6 laat ook een aantal meiden aan het woord, onder wie Maaike Harmsen. Tijdens het zingen van opwekkingsliederen werd zij opeens gegrepen. "Ik was verbouwereerd en verstijfde, maar deed niets. Hij liet weer los en zong verder. Niemand had wat gezien, we stonden allemaal met ons gezicht naar de piano." Een paar liederen later namen Maaike en de kennis afscheid. "Dat deed hij door een knuffel en een kus te geven en weer naar mijn borst te grijpen."

Lees meer ervaringsverhalen op de website van Dag6. Lees ook: #MeToo: Slachtoffers van seksueel misbruik komen naar buiten.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Maaike werd seksueel geïntimideerd toen ze een opwekkingslied zong
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!