Iran Israël

'Oorlog tussen Iran en Israël kwestie van tijd'

25-10-2017 door Christenen voor Israël

Afgelopen zaterdag, de Joodse Sjabbat, landden er vier, en volgens sommige rapporten vijf raketten afkomstig uit Syrië, op de Israëlische Golanhoogvlakte. De inwoners van de Joodse gemeenschappen op de hoogvlakte werden vroeg in de morgen in hun slaap gestoord en waren gedwongen om de veiligheid van hun privé-schuilkelders op te zoeken, schrijft Christenen voor Israël.

De problematische situatie in noordoost Israël heeft te maken met de groeiende Iraanse invloed in Syrië waar Qassem Soleimani, de commandant van de Iraanse Quds Force een divisie van de Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC) die zich met operaties in het buitenland bezig houdt, iedere belangrijke militaire operatie overziet. Nu zult u wellicht denken wat heeft die door Iran georganiseerde militaire actie te maken met de escalatie aan de noordoostgrens van Israël? Het antwoord ligt in het grotere plaatje dat zich langzaam begint af te tekenen.

Nu de overwinning van de pro-Assadcoalitie in de Syrische burgeroorlog en de overwinning op Islamitische staat in Irak en Syrië bijna een feit is, wordt het tijd aan het volgende doel in de Iraanse Islamitische Revolutie te denken. Dat doel is Israël. Het noorden van Irak is nu onder Iraanse invloed gebracht en Soleimani kan binnenkort per auto via Oost-Syrië – waar de pro-Assadcoaltie ook aan de winnende hand is – naar Damascus en vandaar naar de Israëlische grens reizen.

Lees hier het volledige artikel op de website van Christenen voor Israël.

Lees ook: Iraanse generaal: Israël bestaat over 25 jaar niet meer.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over 'Oorlog tussen Iran en Israël kwestie van tijd'
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!