Nieuws

24 oktober 2017 door HGJB

Hoe de HGJB aandacht besteedt aan 500 jaar Reformatie

Op de kop af 500 jaar geleden, begon de Reformatie. Wat heeft de HGJB allemaal te bieden rondom dit bijzondere ijkmoment, voor gemeenten en jongeren(werk)? Hierbij een korte opsomming.

Generator 26, vakblad voor jeugdwerk
Nieuwste editie rondom Refo500. Met ondermeer: ‘Insteken bij vrijheid’: Hoe laat je jongeren de relevantie van de reformatie herkennen? Exclusief interview met management-icoon Ben Tiggelaar: ‘Luther en Calvijn waren rasechte leiders’. De Reformatie: ‘APK voor de gemeente’. ‘Met Jongeren praten over de uitverkiezing’. Verder (terug)kijken dan de Reformatie. De les van Calvijn: ‘Terug naar de basis, ook bij de doop’. ‘De kracht van een hervormingsbeweging’. Filmbespreking: Storm – letters van vuur. Menukaart Reformatie 500. Bestel dit themanummer hier in de webshop. Of vraag een gratis digitaal pers-exemplaar aan via rvdmeij@hgjb.nl.

Dankdagmap 2017 & Reformatieherdenking
De dag na Reformatiedag, woensdag 1 november, is het dankdag. Omdat veel kerken en scholen in deze week aandacht zullen (willen) besteden aan zowel de Reformatieherdenking als dankdag, zal de Dankdagmap 2017 dit jaar inhoudelijk gekoppeld zijn aan de Reformatieherdenking. Qua opbouw en inhoud kunt u hetzelfde verwachten als bij eerdere mappen, maar qua inhoud zal de HGJB dit keer speciaal inzoomen op de verrassing over en dankbaarheid voor Gods Woord.

‘Blij verrast!’
Het centrale bijbelgedeelte van de dankdagmap is Handelingen 8:26-39, het gedeelte over Filippus en de kamerheer. Het thema is: ‘Blij verrast!’. In de geschiedenis over Filippus en de kamerheer, vindt er op meerdere manieren blijde verrassing plaats: over de bijzondere werking van Gods Geest, over de inhoud van Gods Woord en de uitleg daarvan en over de verspreiding van het evangelie onder alle volken. Hier te vinden.

TIM/JIM Programma
In het curriculum van de map HGJB-Tienerwerk en HGJB- Jongerenwerk is een nieuw programma uitgekomen over kernpunten uit de Reformatie, waarbij tieners/jongeren uitgedaagd worden om na te denken over actuele toepassingen daarvan. Te downloaden voor gebruikers. Nieuw? Eerst registreren.

Reformatie: APK voor je geloof
Op catechisatie of gemeentebreed kijken naar de betekenis van de drie sola’s (Sola fide, Sola gratia, Sola Scriptura) voor ons in deze tijd. We gaan er als het ware mee in gesprek en proberen er iets van te leren. We waarderen hierdoor meer wat God ons in de Reformatie gegeven heeft. Bij gebruik wel even afstemmen met het plaatselijk jeugdwerk, omdat zij mogelijk hetzelfde programma gebruiken. Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher