SGP-Europarlementariër Bas Belder weigert gesprek met Reformatorisch Dagblad

24-10-2017 door Jeffrey Schipper

Waarom is er nog geen afspraak tot stand gekomen tussen Bas Belder en het SGP-hoofdbestuur over de verantwoording van zijn onkostenvergoeding van 4300 euro per maand? Deze vraag zou het Reformatorisch Dagblad graag willen stellen aan de SGP-Europarlementariër. Maar Belder gaat het gesprek uit de weg, meldt de krant.

Europarlementariërs krijgen naast hun salaris elke maand 4300 euro netto voor onkostenvergoeding. Waar ze dat geld voor gebruiken, blijft in de meeste gevallen onduidelijk. Dit bleek deze week uit een onderzoeksproject waar ook de NOS aan heeft meegewerkt. Het hoofdbestuur van de SGP wil van Europarlementariër Bas Belder een accountantsverklaring over de besteding van zijn onkostenvergoeding. "Neemt u van mij aan dat ik handel naar de Schrift. Ik hoef geen verantwoording af te leggen aan de NOS," zei Belder eerder hierover.

Vrijdag 13 oktober nam hij de telefoon niet op, laat het Reformatorisch Dagblad weten. Dat gold ook voor zaterdag 14, maandag 16, dinsdag 17 en woensdag 18 oktober. Ook op een herinnering per e-mail reageert Belder niet.

Foto: SGP

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over SGP-Europarlementariër Bas Belder weigert gesprek met Reformatorisch Dagblad
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!