Shane Idleman

Nieuws

25 oktober 2017 door Hendriëlle de Groot

Pastor legt op krachtige manier het evangelie uit op Fox News

Kun je moreel zijn zonder God? Heb je religie nodig om een goed mens te zijn? Waar komt moraliteit vandaan? Dit waren de vragen die onlangs aan pastor Shane Idleman werden gesteld bij Fox News. In zijn antwoorden legde hij het evangelie helder uit en met overtuigingskracht.

“Hoe kun je ‘goed’ meten? Je kunt goed meten door moraliteit. Als er goed is, is er ook kwaad”, zei pastor Idleman. “Je hebt God nodig om het goede te bepalen.” Hij noemt het voorbeeld van iemand die een goede daad verricht, door een ander te helpen. “Het is mogelijk om goede dingen te doen, maar tegelijk kun je niet onderscheiden wat God goed vindt, als we naar de Bijbelse definitie kijken.”

Uit een enquête onder de Amerikaanse bevolking blijkt dat 56 procent van de mensen denkt dat het niet nodig is om in God te geloven, om moreel te zijn en goede waarden te hebben. 42 procent meent van wel. Shane Idleman ziet dat de cultuur steeds verder bij God vandaan raakt. Als we Gods standaarden als uitgangspunt nemen, dan zijn we van nature niet goed, maar eerder slecht, gelooft Idleman.

Als we met Gods standaarden meten, zijn we niet goed. “Zonde is dat je niet het vermogen hebt om een goede relatie met God te hebben. Christus, het kruis en verlossing overbrugt het gat, zodat we in rechtvaardigheid voor God kunnen staan. We hebben allemaal gezondigd en zijn tekortgeschoten. ”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher