Logos Hope

Nieuws

23 oktober 2017 door Jeffrey Schipper

Christelijk Boekenfestivals voor de Logos Hope in Drachten, Hoogeveen en Emmeloord

De komende maand organiseert Operatie Mobilisatie (OM) drie Boekenfestivals waar tweedehands, christelijke boeken, cd’s en dvd’s worden verkocht. De opbrengst is bestemd voor de Logos Hope, het zendings- en boekenschip van OM. Circa veertig kerken in Drachten, Hoogeveen, Emmeloord en omgeving brengen de boeken, met als resultaat: vele dozen vol met boeken.

Je kent het wel: je leest graag een boek. Eenmaal gelezen verdwijnt het geschrift in een boekenkast op zolder. Vaak staat het daar dan jaar-in-jaar-uit stof te verzamelen. Jammer toch? Zou het daarom niet geweldig zijn deze veelal prachtige boeken met een rijke inhoud andere lezers mee op te bouwen? En wat als met de verkoopopbrengst de Logos Hope geholpen kan worden het bezoek aan Latijns-Amerika mogelijk te maken?

1 miljoen mensen
Al meer dan 46 jaar vaart OM met boekenschepen de wereld rond om kennis, hulp en hoop te brengen. Jaarlijks worden zo een miljoen mensen bereikt. Momenteel ligt het schip in St. Lucia in het Caraïbisch Gebied waar opvarenden orkaanslachtoffers van het eiland Barbuda te hulp zijn gekomen. In 2018 en 2019 wil het schip ‘Logos Hope’ Midden- en Zuid-Amerika aan doen. Om het bezoek aan Latijns-Amerika mogelijk te maken organiseert OM o.a. drie Christelijke Boekenfestivals.

Operatie Mobilisatie is een internationale en interkerkelijke zendingsorganisatie. Meer dan 3100 OM-werkers met 100 nationaliteiten zijn wereldwijd vertegenwoordigd, om Jezus Christus op verschillende manieren bekend te maken.

De Logos Hope is geen onbekend schip voor veel Nederlanders. In 2009 kreeg Nederland de primeur toen de oude opgeknapte veerboot uit Denemarken twee weken te gast was in Harlingen en Scheveningen. Het boekenschip van OM heeft daarna meer dan 150 havens bezocht in Europa, Afrika, het Midden-Oosten, Azië en het Caraïbisch Gebied.


Het Christelijk Boekenfestival (van 10-16 uur) is een evenement voor het hele gezin. Terwijl de kinderen knutselen, kunnen de ouders terecht voor tweedehands boeken, cd's en dvd's.
• Drachten: zaterdag 28 oktober 2017 - Locatie: Bethel, De Bolder 75.
• Hoogeveen: zaterdag 11 november 2017 – Locatie: Centrumkerk, Van Echtenstraat 64
• Emmeloord: zaterdag 18 november 2017 – Locatie: De Fontein, Wilgenlaan 4

Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher