Nieuws

23 oktober 2017 door Jeffrey Schipper

Theoloog schrijft open brief aan Jesse Klaver: laat de vluchtelingen niet vallen

"Sinds het regeerakkoord bekend werd, hebben GroenLinks en jij nog niet een keer getwitterd over de ijskoude asielparagraaf. Het lijkt haast wel alsof je de actie voor een humane behandeling van migranten bent gestaakt," schrijft theoloog Alain Verheij in een open brief aan GroenLinks-leider Jesse Klaver op de linkse opiniewebsite Joop.nl.

Aan de hand van besluiten uit het regeerakkoord legt Verheij uit waarom hij een beroep doet op Klaver: "Geen automatische rechtsbijstand meer voor asielzoekers. Geen verruiming van het kinderpardon. Vooral: de constante afwenteling op dat mythische begrip ‘opvang in de regio’. Daarbij wordt dan verwezen naar landen als Jordanië en Libanon, landen die de asieldruk allang niet meer aankunnen. Maar voor de Gewone Nederlander met Oost-Indische oogkleppen geldt kennelijk: uit het oog, uit het hart, dus houd ze maar buiten Europa."

Verheij merkt op dat Klaver zich drukker maakt om de btw-verhoging. "Leer iets van de principiële schaamteloosheid van je foute collega Wilders. Hij diende vorige week weer gewoon een kansloze motie in voor het sluiten van alle moskeeën. Jesse, ik zie je liever als een roepende in de woestijn dan als een zouteloze opportunist."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher