Kimon

'Oud-directeur Kimon onterecht ontslagen'

23-10-2017 door Jeffrey Schipper

Het ontslag door stichting Kimon van directeur Kees Moerman, eerder dit jaar, is onterecht geweest. Dat is het oordeel van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, tot wie Moerman zich in hoger beroep heeft gewend.

Het hof achtte het “niet aannemelijk” dat het functioneren van Moerman onder de maat zou zijn geweest, of dat zijn houding tot problemen binnen de organisatie zou hebben geleid. Ook laakte zij het feit dat Kimon geen poging heeft gedaan om de dialoog met Moerman aan te gaan, maar hem, zonder naar zijn kant van het verhaal te luisteren, op non-actief had gesteld.

De problemen in de organisatie ontstonden begin vorig jaar rondom het aantreden van een nieuwe fondswerver. Toen Moerman al vrij snel het vertrouwen in deze opzegde, weigerde het bestuur daarin mee te gaan. Vervolgens werd bestuurslid Pannekoek naar voren geschoven als operationeel directeur. Het conflict werd bijgelegd en Moerman ging verder als missionair directeur. Er ontstond echter opnieuw wrijving toen het bestuur besluiten nam, waarin Moerman niet werd gekend.

In een reactie zegt Moerman (61) “blij” te zijn dat er eindelijk een stuk gerechtigheid is gekomen. "Helaas betekent bovenstaande niet, dat ik terugkeer in mijn functie," voegt hij toe. "Daarvoor acht het hof geen perspectief voor een duurzame relatie aanwezig. Dat komt, omdat het bestuur de wens van de rechters, namelijk om mediation op te leggen afwees." Kimon is veroordeeld tot betalen van de proceskosten en een vergoeding aan Moerman. "Hoewel ik dankbaar ben voor een stuk erkenning en gerechtigheid, zult u begrijpen dat ik zo nog steeds een groot stuk onrecht ervaar. Mijn roeping, ik mag wel zeggen mijn levenswerk, is me afgepakt."

Kimon wilde vorige week niet reageren op de uitspraak van de rechter. Volgens Moerman blijft de stichting bij het besluit om niet in de openbaarheid te treden.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over 'Oud-directeur Kimon onterecht ontslagen'
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!