Ds. J. A. W. Verhoeven aan de slag in hervormd Krimpen aan den IJssel

23-10-2017 door Jeffrey Schipper

De hervormde gemeente in Krimpen aan den IJssel verwelkomt binnenkort een nieuwe predikant. Ds. J. A. W. Verhoeven heeft het beroep aanvaard. Hervormd Krimpen telt twee predikantplaatsen. Beiden zijn vacant vanwege het emeritaat van ds. J. J. Verhaar en het recente vertrek van ds. A. J. Mensink (Elburg). Verhoeven staat sinds 2009 op de kansel in Leerdam.

Ds. J. J. ten Brinke blijft trouw aan zijn gemeente in Stolwijk. In Bodegraven (wijk 2) kon hij aan de slag als opvolger van de vorig jaar naar Bergambacht vertrokken ds. P. F. Bouter. Onlangs bedankte de hervormde predikant ook voor een beroep uit Giessendam/Neder-Hardinxveld (hervormd wijk 1 Oost).

Hervormd Werkendam heeft een beroep uitgebracht op ds. J. A. C. Olie. Daar zoekt de kerkenraad een opvolger voor de vorig jaar naar Sliedrecht vertrokken ds. L. W. den Boer. Olie staat sinds 2011 op de kansel in Genemuiden. Onlangs bedankte de predikant voor een beroep uit Bodegraven.

In Hien en Dodewaard hoopt de hervormde gemeente op de komst van kandidaat M. H. Bil. De kerk zoekt een opvolger voor ds. G. D. Hoff, die in 2015 met emeritaat ging. Bil woont momenteel in Zwijndrecht. Eerder bedankten ds. D. G. F. de Bree (Vreeswijk), ds. I. Pauw (Eindhoven), ds. T. C. Verhoef (Nijkerk), ds. M. van Leeuwen (Voorthuizen) en ds. D. M. Heikoop (Rijswijk, Noord-Brabant) voor beroepen uit deze plaats.


Beroepingsnieuws
- Ds. G. Pater aan de slag in GerGem Ouddorp
- Reformatorische kerk in Elspeet krijgt eerste dominee sinds 1958
- Ds. A. Vlietstra verhuist naar hersteld hervormd Harskamp
- Johan Selier nieuwe voorganger evangelische gemeente Gouda
- Nieuwe dominee voor refobaptisten Overberg: ds. M. G. Ezinga
Meer over Beroepingsnieuws »

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Ds. J. A. W. Verhoeven aan de slag in hervormd Krimpen aan den IJssel
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!