Ceto

God

24 oktober 2017 door 3xM

Imam koopt Bijbel om meer over Jezus te leren

‘Mijn naam is Ceto. Ik ben een moslim en imam in een moskee in Ivoorkust. Ik kijk al een tijdje naar de christelijke televisieprogramma’s die worden uitgezonden. Het eerste programma van jullie wat ik heb bekeken, ging over de invloed van vrienden op een (liefdes)relatie. Het raakte me. Ik werd stilgezet bij de slechte dingen die een mens kan doen; liegen en bedriegen. Veel mensen zijn bereid alles te doen om hun eigen doelen te behalen, zonder ook maar bezig te zijn met een ander.
Het programma laat heel goed de gevolgen van dit gedrag zien: ruzies, misverstanden en zelfs scheidingen. Gebroken gezinnen, vernedering en afwijziging.

De programma’s hebben een goede positieve invloed op mijn dagelijks leven. Een aantal dagen geleden heb ik een Bijbel gekocht in het Arabisch, ik wil meer over de Heer Jezus leren! Het advies dat via de programma’s wordt gegeven, deel ik met mijn moslimbroeders en omdat de programma’s op zo’n gunstige tijd worden uitgezonden, kunnen we met een grote groep kijken!’

3xM bereikt mensen met het evangelie in landen waar het niet of nauwelijks doordringt, door middel van televisieprogramma’s die aansluiten bij lokale taal en cultuur.

3xM hoopt met de christelijke televisieprogramma’s moslims te bereiken in landen waar zending niet of nauwelijks mogelijk is. Omdat er sociale thema’s worden besproken, in combinatie met evangelieverkondiging, krijgt 3xM zendtijd. Gedragsverandering vindt plaats! Veel mensen leren de Heer Jezus kennen en bekeren zich. Nazorg is ook een belangrijk onderdeel van het werk van 3xM. Mensen kunnen met al hun vragen terecht bij het nazorgteam. Ook wordt regelmatig met mensen gebeden.

Lees hier meer over het werk van 3xM.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher