Hoornbeeck College

Nieuws

20 oktober 2017 door Hoornbeeck College

Hoornbeeck College doet opnieuw forse investering in duurzaamheid

Het Hoornbeeck College heeft besloten om ruim 2.000 panelen te leggen op daken van verschillende locaties. Daarmee wordt de lijn doorgezet die een aantal jaren geleden is ingeslagen. Zelfs het oude, klassieke pand in Amersfoort heeft energielabel G ingeruild voor label A.

Het karakteristieke gebouw van het Hoornbeeck College in Amersfoort was een nachtmerrie voor duurzaamheidsfreaks. Het had bijvoorbeeld geen spouwmuren, dubbelglas of dakisolatie, maar wel hoge plafonds. Inmiddels is dat veranderd en werkt het Hoornbeeck College op grote schaal aan verduurzaming.
Dat is niet alleen te zien in het Amersfoortse pand, maar ook bij verschillende andere locaties. Bijvoorbeeld in Kampen. Daar is bij de nieuwbouw geïnvesteerd in een warmte- en koudeopslag in de bodem. Ook bij de vernieuwde locaties Goes en Rotterdam is in bijzonder energiezuinige waterpompen geïnvesteerd. Daarnaast worden alle technische installaties van het Hoornbeeck College op afstand beheerd via een ‘GebouwBeheerSysteem’, waardoor enorm veel energie bespaard wordt.

Onlangs besloot het Hoornbeeck College om opnieuw te investeren in duurzame energie. Dit jaar worden 1153 zonnepanelen op de daken van locatie Amersfoort en Goes gelegd. Elk paneel is goed voor een opwekking van 265 WathPiek/uur. De overige panelen, zo’n 871 stuks, staan gepland in het voorjaar 2018 en worden gelegd op de daken van locatie Kampen, Apeldoorn en Rotterdam. Volgens Kees van Vulpen (Facilitair Manager) neemt het Hoornbeeck College verantwoordelijkheid: “Van ons wordt rentmeesterschap gevraagd. Waar mogelijk hebben we dus zorg te dragen voor de toekomst. We zijn tenslotte niet alleen met, maar ook voor onze studenten bezig.”

Het Hoornbeeck College heeft naast Rotterdam vijf locaties, in onder andere Goes, Gouda, Amersfoort, Apeldoorn en Kampen. Landelijk studeren er ongeveer 6.500 studenten die christelijk onderwijs ontvangen in de richtingen Zorg & Welzijn, Techniek, Dienstverlening en Economie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher