Afghanistan

Nieuws

20 oktober 2017 door Jeffrey Schipper

Predikant ondertekent petitie tegen gedwongen terugkeer Afghaanse christenen

"Ook Afghaanse christenen worden zomaar teruggestuurd, onbegrijpelijk! Teken de petitie!," zegt ds. A. L. Molenaar via Facebook. De hervormde predikant uit Yerseke onderschrijft de oproep van Amnesty International dat de Nederlandse overheid onmiddellijk moet stoppen met het uitzetten van uitgeprocedeerde asielzoekers naar Afghanistan.

Met 11.418 burgers die gedood of verwond werden is 2016 een van de gevaarlijkste jaren voor burgers in het land, liet Kerk in Actie onlangs weten. 2017 is hard op weg dit aantal nog te overtreffen: alleen al in de periode tussen 1 januari en 30 juni 2017 werden er 5.243 burgers gedood of verwond. Ondanks deze aantallen zetten Europese landen aanzienlijk meer Afghanen uit naar hun thuisland (van 3.290 in 2015 naar 9.460 in 2016). Het aantal toegekende asielvergunningen nam drastisch af. In september 2015 werd nog 68 procent toegekend, in december 2016 was dat nog maar 33 procent.

De politieke situatie in Afghanistan verslechtert voortdurend en het is er extreem onveilig. Bommen, zelfmoordaanvallen, vervolging van religieuze, etnische en seksuele minderheden, gedwongen ronseling van kinderen, en marteling zijn een dagelijkse realiteit.

Lees hier meer over de petitie tegen gedwongen terugkeer naar Afghanistan.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher