Jennifer Guetta

Levensverhaal

20 oktober 2017 door Family7

Jennifer werkte mee aan boek waardoor duizenden mensen hun geloof kwijtraakten

Jennifer Guetta gaf leiding aan het team van de omstreden archeoloog Finkelstein die onderzoek deed in Israël. De internationale bestseller ‘De Bijbel als mythe’ werd door hem geschreven, waardoor tienduizenden mensen hun geloof verloren.

Als kind groef Jennifer een kruisje op, niet wetende dat het kruis jaren later een enorme betekenis voor haar zou krijgen. Ze is geboeid in geschiedenis en gaat archeologie studeren in Leiden. Tien jaar lang bestudeerde ze de Bijbel vanuit kritisch wetenschappelijk en historisch oogpunt. Hierdoor raakt ze steeds verder van God verwijderd. In die tijd zag ze Jezus vooral als een historisch figuur die gemanipuleerd werd door historici. Ze geloofde wel in het goede, maar niet in het kwade. “Ik heb heel lang gedacht: mensen die geloven zijn naïef. Geloof is voor zwakken.”

Als wetenschapper wordt ze geconfronteerd met een geestelijke wereld waarvan ze het bestaan niet wist. Er gebeuren vreemde dingen in haar huis en leven die haar beangstigen. Vanuit wanhoop roept ze de naam van Jezus aan, waardoor ze op een geheel andere manier geconfronteerd wordt met de historische persoon Jezus.

Bekijk het gesprek met Jennifer Guetta-Peersmann in ‘Thuis’. Maandag 23 oktober om 21:00 uur bij Family7. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher