Ontmoeting voor christelijke jeugdwerkers

Nieuws

20 oktober 2017 door MissieNederland

Christelijke jeugdwerkers spreken elkaar over omgaan met droom en realiteit

Wat wij kunnen doen. Op donderdagmiddag 26 oktober is er een ontmoeting voor professionele jeugdwerkers in kerken, christelijke organisaties en in missionaire context, georganiseerd door het MissieNederland-netwerk INNOV8. Het thema is: Jeugdwerker: met je hoofd in de wolken en je voeten in de klei. Dorina Nauta, relatiemanager Jeugd bij MissieNederland: “Veel jeugdwerkers hebben een groot verlangen en een enorme drive om kinderen en jongeren in contact te brengen met God en te verbinden aan de kerk. In de praktijk lopen ze tegen allerlei belemmeringen aan, waardoor ze een spanning ervaren tussen hun droom en de realiteit.”

Jeugdwerkers leren van de gemeentepioniers
Ronnie Zuidam, coördinator Ondersteuning Gemeenten bij de Protestantse Kerk en al jarenlang verantwoordelijk voor de leergemeenschap van pioniers, deelt de lessen van gemeentestichters. Aan het eind van de middag gaan de jeugdwerkers naar huis met handvatten om als professional in het spanningsveld tussen dromen en de realiteit van het werken in een kerk, een buurt of een christelijke organisatie.

Spanningsveld
Tijdens de bijeenkomst gaan jeugdprofessionals aan de slag met hun persoonlijke spanningsveld. Dat kan van alles zijn, zoals de kritiek die een jeugdwerker krijgt als er niet genoeg jongeren in de kerkdienst zitten op zondagmorgen, terwijl ze elke week bij hem thuis samen God zoeken. Of bijvoorbeeld een jeugdwerker die in een buurt werkt met de hoop dat jongeren tot geloof komen, maar in de praktijk vooral orde moet houden in het jeugdhonk. Of de visie om te investeren in ouders en geloofsopvoeding, maar vooral bezig zijn met brandjes blussen en conflicthantering.

Aanmelding
Het event vindt plaats op donderdagmiddag 26 oktober in de Ontmoetingskerk Schollevaar in Capelle aan den IJssel. Klik hier voor meer informatie en de mogelijkheid om aan te melden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher