ds. P. C. H. Kleinbloesem

God

23 oktober 2017 door Jeffrey Schipper

Vijf uitspraken van ds. P. C. H. Kleinbloesem over zijn tijd in Peru

Vijf jaar geleden werden ds. P. C. H. Kleinbloesem en zijn gezin uitgezonden naar Lima, de hoofdstad van Peru. Begin dit jaar werd duidelijk dat een vervroegde terugkeer naar Nederland onvermijdelijk was vanwege gezondheidsproblemen van de drie oudste kinderen. Hoe nu verder? De Waarheidsvriend sprak met hem. We zetten een aantal uitspraken op een rijtje.

  • "Zij (de kinderen van Kleinbloesem, red.) hebben niet zoveel moeite met de overgang. Ze genieten van de vrijheid in Nederland; ze kunnen zelf op de fiets overal heen: naar school, naar de supermarkt. Die vrijheid waren ze in Peru niet gewend. Daar woonden we in een wijk waar iedereen een muur om zijn huis had en waar de kinderen niet zomaar op straat speelden."
  • "Tijdens ons verlof in 2016 bleek dat de oudste drie van onze kinderen coeliakie (overgevoeligheid voor gluten, red.) hadden. Sindsdien volgen zij een glutenvrij dieet. In december bleek echter dat de waarden in hun bloed te hoog bleven. Dat brengt allerlei risico’s met zich mee. Dat was voor ons het signaal dat we terug naar Nederland moesten gaan."
  • "De kerk in Peru kan nogal moralistisch zijn. Er ligt in de preken een sterke nadruk op gehoorzaamheid, gehoorzaamheid, gehoorzaamheid. Het gaat veel over hoe je je moet gedragen. Wanneer je dan onderwijst over Gods genade en wie we in Jezus voor God zijn, raakt dat de mensen."
  • "Er leeft (in Peru, red.) een sterk besef dat Jezus niet alleen je Verlosser is, maar ook je Koning. Christenen vragen: wat is concreet mijn taak in het Koninkrijk van God? Het besef leeft dat werken in dat Koninkrijk niet alleen is voor degenen die voorganger willen worden, maar voor alle gemeenteleden. Als christenen zijn we niet alleen geroepen om te ontvangen of om gevoed te worden, maar ook om uit te delen."
  • "Vanwege onze kinderen is het beter om ons voorlopig op Nederland te richten. Ik wacht op een beroep in Nederland, want met heel mijn hart wil ik God dienen en me geroepen weten op de plek waarheen God mij leidt. Wellicht kan ik in de toekomst een paar weken per jaar naar Peru gaan om er les te geven."

Het volledige artikel is te lezen in De Waarheidsvriend. Klik hier om De Waarheidsvriend te ontvangen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher