homohuwelijk

Australische vandalen richten zich tegen kerken vanwege homohuwelijk

19-10-2017 door Jeffrey Schipper

Verschillende kerken in Australië zijn getroffen door vandalen die voorstander zijn van het homohuwelijk. De spanning in het land is groot omdat in deze periode een referendum over de invoering van het homohuwelijk wordt gehouden. Kiezers hebben nog ruim twee weken de tijd om hun stem te laten horen.

The Christian Institute meldt dat twee kerken in Melbourne slachtoffer zijn van vandalisme. Hun gebouwen zijn beklad met graffiti. De daders noemen tegenstanders van het homohuwelijk "dwepers die gekruisigd zouden moeten worden". Ook zijn er hakenkruizen op de kerkgebouwen aangetroffen. Daarnaast heeft een christelijke vrouw doodsbedreigingen ontvangen vanwege haar traditionele visie op het huwelijk. Een andere vrouw zou zelfs haar baan zijn kwijtgeraakt om diezelfde reden.

GaySite voegt toe dat ook voorstanders van het homohuwelijk bedreigingen hebben ontvangen. Dit geldt voor zowel bedrijven als particulieren. De Australische katholieke kerk heeft inmiddels bevestigd dat het ruim een miljoen dollar heeft geïnvesteerd in de nee-campagne. "Het huwelijk dient een exclusieve verbintenis te blijven voor één man en één vrouw zoals de Bijbel dit voorschrijft," aldus aartsbisschop Glenn Davies volgens GaySite.

Volgens de meest recente opiniepeilingen is er een duidelijke meerderheid voor een wetswijziging (voor het homohuwelijk, red.). Het referendum is niet bindend en geldt als een advies voor de Australische regering.

Lees ook: Brian Houston spreekt zich uit tegen homohuwelijk

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Australische vandalen richten zich tegen kerken vanwege homohuwelijk
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!