immigratie

Indonesische christenen dreigen te worden teruggestuurd door Trumps immigratieplan

18-10-2017 door Hendriëlle de Groot

Indonesische christenen uit New Hampshire dreigen te worden uitgezet en teruggestuurd naar hun eigen land, onder leiding van het controversiële immigratieplan van president Donald Trump.

Ondanks het feit dat ze twee decennia lang in Amerika leven, werden Meldy en Eva Lumangkun onlangs opgeroepen door de lokale immigratie- en douane organisatie.

“We zijn bang om terug te gaan. We vrezen voor de veiligheid van onze kinderen,” zei Meldy Lumangkun in SRN News, na een ontmoeting met ambtenaren van de ICE (Immigration and Customs Enforcement), de organisatie die gaat over onder andere gedwongen uitzettingen. “Hier kunnen onze kinderen veilig leven.”

De Lumangkuns maken deel uit van een gemeenschap van tweeduizend Chinese Indonesische christenen, die naar New Hampshire gevlucht zijn om aan de volksopstanden in Zuidoost-Azië te ontsnappen.

De plannen van Trump ten aanzien van immigratie hebben alles veranderd en kunnen de levens van duizenden christenen in de VS in gevaar brengen als ze gedwongen worden om terug te keren naar hun thuisland.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Indonesische christenen dreigen te worden teruggestuurd door Trumps immigratieplan
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!