Bart-Jan Spruyt

Nieuws

18 oktober 2017 door Jeffrey Schipper

Bart-Jan Spruyt noemt huidige EU het valse Europa

Bart-Jan Spruyt is ondertekenaar van de Verklaring van Parijs. Hij zegt dat de huidige EU het valse Europa is. De toekomst van Europese samenwerking is er een van nationale staten, stelt hij in gesprek met RTL Z.

"Het is niet de bedoeling dat mensen in een kantoor in Brussel de bevoegdheden die wij hebben om zelf beslissingen te nemen sluipenderwijs worden overgenomen," vertelt de christelijke, conservatieve publicist. "Er is een kaste ontstaan van eurofielen, bureaucraten en politici die eigenlijk van mening zijn dat het hele Europese project een soort onvermijdelijke uitkomst is van de geschiedenis."

Spruyt voegt toe dat in de verklaring ook naar voren komen dat de EU door migratie problemen heeft gecreeërd. Hij spreekt van "het nieuwe kolonialisme". "Dat betekent: we halen mensen hier naartoe voor eigen gewin en laat hen vervolgens aan hun lot over. Op het moment dat we duidelijk hebben gemaakt dat ze welkom zijn om te integreren, hebben we niet duidelijk gemaakt hoe.

Eigenlijk hebben we gezegd: je moet integreren met behoud van je eigen identiteit. Met andere woorden: wij (Europa, red.) doen zelf niks."

Bekijk het videofragment:

Foto: EO

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher