Sandra Solomon

Palestijnse komt tot geloof in Christus en steunt nu Israël

18-10-2017 door Dirk van Genderen | Kehila News

Sandra Solomon werd geboren in Ramallah, ‘in een huis waarin de Joden werden gehaat, Hitler werd geprezen en de Holocaust werd verheerlijkt.’

Sandra is de nicht van Saher Habash, de oprichting van de Palestijnse Fatah partij. Ze groeide op als moslim, de meeste tijd in Saoedi-Arabië. Na een gedwongen huwelijk met een moslimman vluchtte ze met haar zoontje naar Canada. Daar brak ze met de islam en werd ze christen. Sandra Solomon is nu 40 jaar. Ze draagt de ster van David aan een kettinkje en strijdt nu vóór Israel. Ze hoopt dat het Joodse volk haar vroegere haat tegen hen wil vergeven.

Nu Sandra tot geloof in de Heere Jezus is gekomen en het opneemt voor Israel, heeft dat forse consequenties voor haar. Voor haar familie bestaat ze zelfs niet meer. Zij zien haar bekering als verraad aan de islam.
"In eerste instantie was het verplicht dragen van de hijab de belangrijkste reden voor mij om de islam te verlaten,’ vertelde ze aan Israëls ‘Channel 2 News’, ‘evenals vanwege het moeten leven onder de islamitische shariawetten."

In Canada begon Sandra Solomon zich te verdiepen in – zoals zij het noemt – ‘de Joodse Bijbel’.
"Ik ontdekte dat al lange tijd voor Mohammed en de islam Joden in dit gebied leefden. De kracht van de waarheid veranderde me."

Sinds haar bekering tot het christelijke geloof treedt Solomon in het openbaar op om haar steun te betuigen aan Israël, hoewel dat vanwege haar afkomst gevaarlijk voor haar is. Ze keurt de voortdurende Palestijnse terreuraanvallen tegen Israël af, evenals het gewelddadige onderwijs dat de Palestijnse kinderen krijgen. Ze beschrijft het Palestijnse vluchtelingenkamp Am’ari, ten oosten van Ramallah, als een ‘jihadisten- en terreurfabriek.’

Canadese imams hebben een fatwa over Sandra Solomon uitgesproken, wat een oproep inhoudt om haar te doden vanwege verraad aan de islam.
"Ik zal de waarheid blijven vertellen," stelt Solomon, "ook al zal dat leiden tot mijn dood. Het is mijn droom om op een dag Israël te bezoeken. De staat Israel zal blijven bestaan."

Dit verhaal verscheen via Kehila News in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Palestijnse komt tot geloof in Christus en steunt nu Israël
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!