Cheu

Nieuws

18 oktober 2017 door Open Doors

Boeddhisten dwongen Cheu om zijn geloof in Jezus af te zweren

“Mijn vrouw was ernstig ziek,” begint Cheu* (20) uit Laos. “We bezochten de tovenaar van ons dorp. Van hem moesten we veel dieren offeren om te genezen, maar we hadden daar geen geld voor.” Cheus oom was christen, dus hij bood aan om voor Cheus vrouw te bidden. Ze genas. Cheu raakte geïnteresseerd en kwam later tot geloof in Jezus Christus.

“Ik wist dat vervolging zou komen. Maar ik wist niet dat mijn boeddhistische oom en broer me zouden gaan mishandelen,” vertelt Cheu. Het litteken op zijn rechterwang verraadt iets van de marteling die hij heeft doorstaan. “Ze bonden me vast en sloegen me. Ze zeiden dat ze me zouden vermoorden als ik mijn nieuwe geloof niet zou afzweren.”

Open Doors steunt christenen die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt. Open Doors werkt wereldwijd in zo’n vijftig landen. Daarnaast wil Open Doors westerse christenen betrekken bij de Vervolgde Kerk.

Twaalf uur lang werd hij mishandeld. Cheu bad om wijsheid en vroeg God om vergeving voor wat hij zou gaan zeggen. “Ik loog tegen mijn broer en oom, ik beloofde dat ik zou terugkeren naar mijn oude geloof. Meteen maakten ze me los.” Voor de veiligheid had Cheu zijn vrouw al eerder naar haar ouders, in een ander dorp, gestuurd. Ze was toen bovendien zwanger. “Een dag na de mishandeling ging ik naar haar toe. Samen vluchtten we met een bus naar een dorp, 24 uur rijden van mijn provincie.”

Daar werd het stel verwelkomt door een gemeenschap van christenen. Ze behandelden hen als deel van hun familie en gaven hen onderdak, voedsel en basisbehoeften. “Ook al mis ik mijn moeder en heb ik veel meegemaakt, toch ben ik blij dat ik in Jezus geloof. Ik kan Hem aanbidden en in Hem geloven. Er is vrede in mijn hart. Ik mag hier in vrijheid geloven,” zegt Cheu.

Hij is nog maar 20 jaar, maar Cheu staat sterk in zijn geloof. “Niets kan me tegenhouden, ik zal altijd in Jezus blijven geloven. Ik geef mezelf aan Hem over en zal hem volgen, maar Hij wil dat ik ga.”

* Naam gefingeerd om veiligheidsmaatregelen

Kun je nog geloven in de toekomst als je als kind wordt buitengesloten en gepest omdat je in de Here Jezus gelooft? Wat doet het met je als volwassene, als je jarenlang wordt vervolgd omdat je christen bent en welke impact heeft dat op je geloof? Ontdek de antwoorden tijdens de Open Doors-dag op 4 november in de Jaarbeurs in Utrecht, van 10.00-16.00 uur. Lees hier meer over de aanstaande Open Doors-dag.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher