snipers

Nieuws

17 oktober 2017 door Hendriëlle de Groot

Christelijke familie op het nippertje gered: IS-strijders doodgeschoten

Een elite-team van Britse sluipschutters heeft een groep IS-militanten doodgeschoten, net voordat ze een christelijke familie zouden executeren. Volgens een bron die dicht bij het leger staat, vond het incident in juli plaats in Mosul. Nu pas komen details naar buiten.

In een reeks buitengewone incidenten, hoorde een gezamenlijke patrouille van SAS en Peshmerga over zwartgeklede militanten die zich op christelijke families in de buurt van Mosul richtten. Ze waren snel ter plaatse. Toen het team zag dat twee IS-strijders hun messen tegen de kelen van een christelijke vader en zijn zoon hielden, die weigerden om zich tot de islam te bekeren, kwamen ze in actie. De bevelhebber gaf het sein en de twee militanten werden doodgeschoten.

De SAS is een elite-team van het Britse leger, dat geheime aanvallen uitvoert en het leger in complexe missies ondersteunt. De sluipschutters schoten nog twee andere militairen neer. Dit veroorzaakte paniek bij de IS strijders, die zich verspreidden om te voorkomen dat ze allemaal het doelwit zouden worden.

“Het was een toevallige ontmoeting. De SAS-patrouille was op het juiste moment op de juiste plaats,” vertelde een bron aan de Britse krant The Daily Star. “De moordenaars begaven zich rondom het gebied, om inwoners te doden. Moslimfamilies werden beschuldigd van spionage en christenen die weigerden zich tot de islam te bekeren, onthoofd.”

Uiteindelijk vluchtten de overige IS-terroristen en werd de christelijke familie gered.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher