vluchtelingen Europa

Nieuws

17 oktober 2017 door NRC Handelsblad

'Handtekening ChristenUnie onder regeerakkoord is heiligschennis'

"De Bijbel kent geen enkele nuance waar het gaat om het verwelkomen van en zorg dragen voor vreemdelingen. Dat is een heilige verplichting," schrijft Antonie Fountain. In NRC Handelsblad legt de mensenrechtenactivist uit waarom de handtekening van de ChristenUnie onder het regeerakkoord in zijn ogen heiligschennis is.

Fountain wijst op een aantal maatregelen uit het regeerakkoord: het afnemen van de rechtsbijstand voor asielzoekers in hun asielprocedure; vluchtelingen uitzetten naar ‘veilige’ derde landen; en het niet beperken van het kinderpardon, waardoor in Nederland gewortelde kinderen worden uitgezet. De auteur begrijpt dat compromissen in een democratie nodig zijn. "Dat laat onverlet dat er in alle onderwerpen een punt komt waar partijen moeten zeggen: tot hier en niet verder. Dat punt is de CU bij het opstellen van het regeerakkoord voorbij gegaan."

"Wie politiek bedrijft in de naam van Jezus, legt de lat heel hoog voor zichzelf," vervolgt hij. "In Jezus’ naam kinderen uitzetten naar landen waar ze nooit hebben gewoond? In Jezus’ naam asielzoekers de toegang tot een advocaat ontzetten? De ChristenUnie moet óf haar naam, óf het regeerakkoord wijzigen."

Lees hier het volledige commentaar van Antonie Fountain in NRC Handelsblad. Fountain is verbonden aan de ChristenUnie en een van de drijvende krachten achter de Vluchtkerk.

Lees ook: Onterechte kritiek op regeringsdeelname ChristenUnie is overdreven.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher