Willow Creek

Nieuws

17 oktober 2017 door Jeffrey Schipper

Grote evangelische kerk Amerika krijgt vrouwelijke voorganger

Willow Creek, één van de grootste evangelische kerken in de Verenigde Staten, krijgt voor het eerst een vrouwelijke voorganger. Heather Larson gaat samen met Steve Carter de kerk leiden. Zij nemen het stokje over van de bekende voorganger Bill Hybels, meldt het Nederlands Dagblad.

Willow Creek kreeg internationale bekendheid door het kerkmodel dat er op gericht was om zo aantrekkelijk mogelijk te zijn voor buitenstaanders. Daarbij was het belangrijk aan te sluiten bij hun noden. In 2007 bleek uit een studie dat het Willow Creek-model er wel in slaagde om nieuwe mensen bij de kerk te betrekken, maar dat het veel lastiger was om ze vervolgens voor langere tijd vast te houden. Hybels reageerde zelf door te stellen dat ze zich hadden vergist.

Hybels stond in 1975 aan de basis van Willow Creek en is nu 65 jaar oud. De kerk in Chicago organiseert iedere week drie diensten waar gemiddeld 26.000 mensen op af komen. In de loop der jaren zijn op diverse plaatsen steeds meer Willow Creek kerken ontstaan. In ons eigen land hanteert de Vrije Baptistengemeente Bethel in Drachten ditzelfde kerkmodel. Lees ook: Orlando Bottenbley deelt 3 principes die zorgen voor kerkgroei en onthult de zwakte van veel kerken.

Willow Creek beschikt over 400 medewerkers en een budget van 77 miljoen dollar. Carter zal de prediking voor het grootste gedeelte voor zijn rekening nemen. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher