christenvervolging

Nieuws

13 oktober 2017 door Kerk in Nood

Kerk in Nood: vervolging van christenen is groter dan ooit

De vervolging van christenen is groter dan ooit in de geschiedenis. Dat stelt Kerk in Nood in het donderdag gepubliceerde rapport 'Vervolgd en vergeten?'

De organisatie identificeert groeiende problemen in diverse landen met een moslim-meerderheid en in autoritaire staten zoals Eritrea en Noord-Korea. Rapporteur John Pontifex van Kerk in Nood: "Zowel qua aantallen betrokkenen, de ernst van de gepleegde misdrijven als qua impact, is de vervolging van christenen vandaag de dag groter dan ooit in de geschiedenis. Niet alleen zijn christenen meer vervolgd dan elke andere geloofsgroep, maar steeds meer mensen ervaren de ergste vormen van vervolging."

Het rapport stelt dat de 127 miljoen sterke christelijke bevolking van China onder toenemende vervolging heeft geleden als gevolg van nieuwe pogingen om het christendom in overeenstemming te brengen met communistische idealen. In Irak is ruim de helft van de christelijke bevolking vluchteling in eigen land. Het aantal christenen in de Syrische stad Aleppo daalde van 150.000 tot nauwelijks 35.000 in het voorjaar van 2017.

Lees hier meer op de website van Kerk in Nood.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher