Midden-Oosten

Nieuws

13 oktober 2017 door Open Doors

Christelijke moeder adviseert moslims op Arabische weblog

In Arabische gemeenschappen leidt het opvoeden van kinderen door meerdere volwassenen tot spanningen. Irene, een Arabische christen uit het Midden-Oosten, stelt deze problematiek aan de orde, laat Open Doors weten.

Irene en haar man hebben twee kinderen. Ze werkt voor een Arabische online community over opvoeding. De christelijke website moedigt christelijke en islamitische ouders aan om christelijke principes te gebruiken in de opvoeding van hun kinderen. Irene: “Als u op tv beelden van het Midden-Oosten ziet, waar denkt u dan als eerste aan? Aan oorlog, religieus extremisme, intolerantie en lijden? Vanuit mijn perspectief als christelijke moeder in deze regio kan ik u vertellen dat onze dagelijkse zorgen erg op die van u lijken. Arabische gezinnen maken zich ook druk over het eten, hoe ze de kinderen op tijd in bed stoppen en hoe hun kroost kan helpen in het huishouden.

Er is in dit deel van de wereld een aantal culturele zaken die de druk op gezinnen verhoogt. Grote families zijn een zegen, maar er is een keerzijde. Kinderen worden opgevoed door meerdere volwassenen die niet allemaal dezelfde ideeën hebben. Dit leidt tot spanningen tussen volwassenen en verwarring bij kinderen. Daar komt bij dat er weinig Arabische materialen zijn over opvoeding.

Een andere complicerende factor is de dominante invloed van de ‘meerderheidsreligie’ op onze cultuur in onze regio. Toegeven dat je problemen hebt of hulp nodig hebt, is een teken van zwakte. Ouders lijden daardoor vaak in stilte en kleine problemen veranderen in ernstige problemen.

Ik werk mee aan de Arabische weblog over opvoeding. We delen principes uit de Bijbel en noemen ze ‘Koninkrijkswaarden’. Waargebeurde verhalen en adviezen over opvoeding brengen ons in contact met duizenden ouders in het Midden-Oosten. Ze ontdekken dat ze niet de enigen zijn met problemen en dat hun ervaringen normaal zijn.

We moedigen ouders aan hun kinderen gelijkwaardig te behandelen en ze met liefde op te voeden in plaats van uit vrees. Ook leren we ouders om te durven toegeven dat ze een fout gemaakt hebben en het belang van vergeving.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher