misbruik

Nieuws

12 oktober 2017 door De Stentor

Voorganger deed tijdens misbruik meisje alsof hij een profeet van God was

Een 15-jarig beschadigd meisje dacht een veilige haven te hebben gevonden bij de nu 38-jarige voorganger kinderwerk Michael D. uit Nijkerk en zijn gezin. Twee jaar geleden deed ze aangifte tegen D. vanwege misbruik. Deze week vond de rechtszaak plaats, schrijft de Stentor.

"Hij (Michael D., red.) had haar in zijn greep," legde de officier van justitie uit. "Zij was jong, beschadigd, depressief en diep gelovig. Hij deed alsof hij een profeet van God was en wist haar met intensieve bidsessies, rituele wassingen en heftige duiveluitdrijvingen over te halen tot seksuele handelingen." Het meisje geloofde immers dat D. rechtstreeks kon praten met God en daarom zijn wil met haar uitvoerde.

Als het meisje zou weigeren, ging ze in tegen Gods wil. D. hield zich bezig met masturberen in haar bijzijn en seksueel getinte aanrakingen. Na afloop werd er gebeden voor vergeving en om Gods hulp gevraagd om dit niet nog eens te laten gebeuren. "Ik geloofde dat Michael een profeet was die met God kon praten. En daar wilde ik niet tegenin gaan," aldus het meisje.

De officier eiste veertien maanden cel tegen hem plus het betalen van ruim 26.000 euro schadevergoeding. Over twee weken volgt de uitspraak.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher