Nieuws

12 oktober 2017 door Jeffrey Schipper

Coming Out Day: waarom de ChristenUnie aanwezig was bij hijsen regenboogvlag

Gisterochtend was Jan Westert namens de fractie van de ChristenUnie aanwezig bij het hijsen van de regenboogvlag bij het Provinciehuis in Zwolle. 11 oktober was het Coming Out Day. De regenboogvlag is het symbool om de diversiteit en gelijkwaardigheid van mensen met een verschillende geaardheid te benadrukken.

"We hebben ervoor gekozen aanwezig te zijn bij het hijsen van de regenboogvlag. Omdat diversiteit en gelijkwaardigheid niet alleen een thema van een selecte groep is, maar aandacht verdient in de samenleving," legt fractievoorzitter Jan Westert uit. "Dat geldt niet alleen voor homo’s en lesbiennes, maar ook voor andere groepen, zoals mensen met een lichamelijke handicap of verstandelijke beperking en mensen met een andere huidskleur. De ChristenUnie wil naast mensen staan. Dat zeggen we tegen mensen met een handicap, maar ook tegen mensen met een andere geaardheid, huidskleur of geloofsovertuiging.

In een veelkleurige samenleving is het goed om bij die diversiteit stil te staan. Ieder moet zichzelf kunnen zijn, moet zich geaccepteerd weten en sociaal veilig kunnen voelen. Op straat, in school, in de zorg, op het werk en in de sport. Daarin kunnen we naast mensen met een andere seksuele geaardheid staan. Als zij aandacht vragen voor gelijkwaardigheid en diversiteit, steunen we die oproep."

"Wat mij betreft heeft de regenboog ook een diepe religieuze betekenis," voegt Westert toe. "De regenboog staat in het teken van de fundamentele belofte van God aan de mensheid en alle andere levende wezens om het leven niet te laten wegvagen (Genesis 9). Met dat beeld van de regenboog in mijn achterhoofd kan ik ook naar mensen kijken, die zich nu niet gelijkwaardig behandeld, geaccepteerd of sociaal veilig voelen."

Lees hier de volledige uitleg van ChristenUnie-fractievoorzitter Jan Westert.

Foto: ChristenUnie Overijssel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher