Nieuws

12 oktober 2017 door Jeffrey Schipper

Herenigingsproces GKv en NGK van start

Eén ding is zeker: het is dik aan tussen de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) en de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK). Op 11 november vergaderen DV de Generale Synode van de GKv en de Landelijke Vergadering van de NGK gezamenlijk om concrete stappen te zetten op weg naar kerkelijke eenheid, meldt OnderWeg.

Centraal staat de vraag welke concrete stappen we als kerken kunnen zetten op weg naar kerkelijke eenheid. De synodes willen de kerkleden daarbij betrekken door te luisteren naar hun ideeën. Het wordt dus geen gewone synodevergadering. Er is ruimte voor interactie, voor luisteren, voor inspireren, voor ontmoeting, maar ook voor vieren en verootmoedigen. De dag zal worden afgesloten met een feestelijke dienst in de Nieuwe Kerk waarin het Avondmaal gevierd zal worden.

GKv en NGK hebben een gezamelijke website ontworpen waar wordt gepubliceerd over het proces naar eenheid. Het magazine OnderWeg besteedt op zaterdag 14 oktober uitgebreid aandacht aan de fusie van de GKv en de NGK. Voorzitters ds. Melle Oosterhuis (GKv) en ds. Willem Smouter (NGK) vertellen elkaar wat ze in hun partnerkerk waarderen en wat belangrijk vinden in de nieuwe kerk. 

Bekijk ook deze video:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher