bosbrand

Inwoners van Californië richten zich tot God, nu hevige brand woedt

12-10-2017 door Hendriëlle de Groot

Zeventien mensen zijn om het leven gekomen vanwege hevige bosbranden in Californië. Meer dan 2000 gebouwen zijn verwoest. De sheriff van Sonoma County heeft al 240 meldingen binnen gekregen over vermiste personen. Het is een ramp op ongekende schaal. Inwoners hebben verslag gedaan van deze vreselijke natuurramp en velen richten zich tot God voor hulp.

“We zijn als een grote familie. We geven om elkaar. Al een van ons lijdt, lijden we allemaal,” zei inwoner Rebecca Pop tegen LA Times. “Als je de beelden op tv ziet van hoe alles brandt, dan kun je je angstig voelen. Wat ik voel, is hoe groot God is,” zegt ze. “En ik kan hem vertrouwen, in gebed naar hem toe komen, wat er ook gebeurt.”

“Jullie zijn ons zo tot een zegen, met wat jullie allemaal doen,” zei ze tegen de brandweermannen. “We hebben heel veel respect voor alle tijd en energie die jullie hierin steken.” Ze nam foto’s van de mannen die het vuur bestrijden, om aan haar kinderen te laten zien dat “de mensen die God heeft geroepen om dit werk te doen, gebed nodig hebben. Ik wil dat mijn kinderen en de wereld om ons heen begrijpen dat we daar dankbaar voor zijn."

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Inwoners van Californië richten zich tot God, nu hevige brand woedt
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!