Hoornbeeck College KeukenGroep

Nieuws

11 oktober 2017 door Hoornbeeck College

Hoornbeeck College gaat unieke samenwerking aan met DB KeukenGroep

Vanaf het volgende schooljaar gaat het Hoornbeeck College op een nieuwe manier samenwerken met het werkveld. Samen met het opleidingscentrum van DB KeukenGroep, het DB Vakcollege, is een speciale bedrijfsopleiding ontworpen: Keukenmonteur (niveau 2).

Dit concept is nieuw voor het Hoornbeeck College. Ton Gorter (opleidingsmanager Techniek): “Als Hoornbeeck College willen we vernieuwend zijn, gericht op behoeften vanuit de markt. Door deze samenwerking laten we zien dat bezinning op vraag en aanbod ook kan leiden tot een gerichte opleiding. Wellicht zijn er in de toekomst meer vernieuwende samenwerkingsmogelijkheden te bedenken. Ook kan een dergelijke opleiding relevant worden voor andere keukenbedrijven”.

Door de opleiding ‘Keukenmonteur’ te volgen, gaat de student al tijdens zijn opleiding een arbeidscontract aan met de werkgever. Iedere week vier dagen werken en één dag praktijk- en theorielessen aan het DB Vakcollege. Tijdens de vakinhoudelijke lesuren krijgt de student les in onder meer verspanen, houtbewerking en elektrotechniek. Ook volgt de student in deze opleiding vakken als Godsdienst, Burgerschap, Nederlands en Rekenen. Deze lessen worden in samenwerking met het Hoornbeeck College gegeven.

Uiteindelijk komt de student, ook na het behalen van de twee-jarige opleiding, te werken bij DB KeukenGroep. Directeur Aart de Bruin van DB KeukenGroep is blij met de samenwerking: “Mooi om op deze manier onze behoefte aan kwalitatieve arbeidskrachten in te kunnen vullen. Dit is écht vernieuwend.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher