Joni

Verlamde Joni riep het uit naar God: "Vertel mij hoe ik moet leven"

12-10-2017 door Hendriëlle de Groot

Joni Eareckson Tada is een zeer bijzondere vrouw. Ze raakte als tiener verlamd door een duik in ondiep water. Maar ze weigerde om zich neer te leggen bij haar handicap en heeft ervaren dat God haar gebruikt, ondanks haar fysieke beperkingen. Tada heeft geleerd om te schilderen met een kwast tussen haar tanden en wordt nu internationaal erkend als een briljant artiest. Ze heeft ook meer dan veertig boeken gepubliceerd.

In een recent interview met christelijke acteur Kirk Cameron spreekt Joni over de kracht die God haar gaf, om het leven na het ongeluk weer op te pakken. “Mijn ergotherapeut deed de kwasten tussen mijn tanden en zei tegen mij: “Joni, als je je handen niet kunt gebruiken, zal je moeten typen met je mond of moeten leren om letters te schrijven op een tablet.”

“Ik spuugde het ding op de grond, omdat ik voelde dat het kleinerend en vernederend was. Het was vernederend om niets meer te kunnen dan een kwast tussen mijn tanden houden,” legt Joni uit.

“Maar toen kwam er een tijd waarin ik uit mijn schulp moest kruipen en moest leven. Ik moest over mijn zelfmedelijden heen stappen en stappen vooruit zetten.”

“Toen ik zo moe was van mijn beklag en ’s nachts in bed lag, riep ik het uit: “God, ik kan niet sterven omdat ik mijn hoofd niet heen en weer kan draaien op mijn kussen in een wanhopige poging mijn nek te breken en zo mezelf om het leven te brengen. Ik was daar niet toe in staat.”

“Ik zei: ‘Oké, als ik niet kan sterven, God, dan moet U mij vertellen hoe ik moet leven. Ik kan niet omgaan met mijn verlamming, maar Uw woorden zeggen mij dat ik alle dingen vermag in U, als U mij de kracht geeft. Dat was vijftig jaar geleden.”

Joni vertelt dat ze nog steeds ‘morgens wakker wordt en hetzelfde zegt tegen God: dat ze niet kan omgaan met haar verlamming, maar dat ze alle dingen kan door Hem, die haar kracht geeft. “Het is zo wonderlijk om ’s ochtends zo wakker te worden. Om Jezus zo nodig te hebben.”

Bekijk hieronder het inspirerende interview met Joni:

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Verlamde Joni riep het uit naar God: "Vertel mij hoe ik moet leven"
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!