Israël vlag

Columnist: Regeerakkoord continueert apartheidsbehandeling Israël

11-10-2017 door Jeffrey Schipper

"In het regeerakkoord staat niets over de door Marokko bezette Westelijke Sahara, niets over het door Turkije bezette Noord-Cyprus, niets over het door China bezette Tibet, maar wel over de zogenaamde bezetting van Israël van de eigen provincies Judea en Samaria," merkt columnist Frank Berkemeier op via Opiniez.com.

Een citaat uit het regeerakkoord luidt: 'Nederland benut de goede betrekkingen met Israël en de Palestijnse Autoriteit voor het behoud en de verwezenlijking van de tweestatenoplossing: een onafhankelijke, democratische en levensvatbare Palestijnse staat naast een veilig en internationaal erkend Israël.' Berkemeier concludeert hieruit dat Israël een apartheidsbehandeling krijgt.

Berkemeier: "Waarom Israël van bepaalde groeperingen de Apartheidsbehandeling krijgt? Daarover kunnen we kort zijn. Door extreemrechts en moslims wordt om verschillende redenen geroepen dat joden wegmoeten uit de diaspora." Hij vindt het "ronduit teleurstellend" dat de ChristenUnie met deze paragraaf akkoord is gegaan.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Columnist: Regeerakkoord continueert apartheidsbehandeling Israël
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!