Nieuws

10 oktober 2017 door Jeffrey Schipper

D66-coryfee uit stevige kritiek op regeerakkoord met christenen

In het vandaag gepresenteerde regeerakkoord worden bij ‘voltooid leven’ opnieuw onderzoeken en maatschappelijk debat aangekondigd. 'Bij de aanpassing van het familierecht voor ‘meervoudig ouderschap’ is het regeerakkoord uiterst vrijblijvend, en wordt de beslissing vooruit geschoven. Ook bij abortus is onduidelijk welke keuze dit kabinet maakt,' aldus het Humanistisch Verbond. Via Twitter uit voormalig D66-Kamerlid Boris van der Ham namens het Humanistisch Verbond forse kritiek.

Van der Ham, voorzitter van het Humanistisch Verbond: "De woorden in het regeerakkoord stellen ons verre van gerust. Nieuw onderzoek, mag geen dekmantel zijn voor uitstel, of zelfs afstel. Onderwerpen rond leven, liefde en dood mogen niet in de ijskast terecht komen."

Het Humanistisch Verbond is kritisch over de omgang met minderjarige asielzoekers. 'Het niet uitbreiden van het Kinderpardon is een gemiste kans in medemenselijkheid. In het asiel- en buitenlands beleid worden bovendien wel christenen en lgtb-rechten genoemd, maar ontbreekt aandacht voor de rechten steeds grotere groep ongelovigen in de wereld.'

Lees hier de volledige reactie van het Humanistisch Verbond.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher