pesten

HGJB komt met thema-avonden over pesten

10-10-2017 door HGJB

Pesten, of gepest worden, vormt een serieus probleem op veel scholen in Nederland. De kranten staan er vol mee. Maar daar stopt het pesten helaas vaak niet. Het (ongezonde) klimaat waarin pesters hun gang kunnen gaan en kwetsbare kinderen beschadigen, kan zich ook uitstrekken naar het jeugdwerk. Simpelweg omdat dezelfde kinderen zich daar vaak begeven. Soms ontstaat er ook ineens een op zichzelf staand pestklimaat op clubs, los van de schoolsituatie.

Eigenwaarde
Alhoewel sommige kinderen er weinig of geen last van hebben, zijn er ook die door het pesten in de problemen komen. Hun sociale ontwikkeling raakt verstoord en vertraagd, hun gevoel van eigenwaarde ontwikkelt zich niet (goed) of erger: ze worden depressief. Daarnaast heeft pesten ook altijd zijn weerslag op het functioneren van de groep. Ook kinderen die zelf niet pesten of gepest worden, komen ermee in aanraking. Doodzonde van uw club, kinderen en doelstelling.

Preventie
Hoe het ook zij, jeugdleiders moeten weten wat te doen. Want een ongezond clubklimaat komt niemand ten goede. Daarom organiseert de HGJB op 6 (Genemuiden) en 13 (Houten) november, twee avonden rondom pestpreventie.

Klik hier voor meer informatie.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over HGJB komt met thema-avonden over pesten
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!