Gebedsevent Polen

Nieuws

10 oktober 2017 door Jeffrey Schipper

Tienduizenden Polen in gebed vanwege islamisering Europa

Tienduizenden mensen hebben afgelopen weekend in Polen deelgenomen aan een opvallend gebedsevenement. De gebedsdag werd georganiseerd op de dag dat het Ottomaanse rijk in 1571 werd verslagen door de christenen.

Kerkleiders benadrukken dat het evenement een louter religieus karakter had. Anderen voegen toe dat de deelnemers hiermee wilden laten zien bezorgd te zijn over de islamisering van Europa. Volgens critici komt dit tot uiting in het toelaten van islamitische vluchtelingen. Bidders kwamen bijeen op stranden, luchthavens en open velden.

Deelnemer Krzysztof Januszewski (45) is bezorgd over het christelijke karakter van Europa. In zijn ogen wordt het continent bedreigd door islamitische terroristen. "In het verleden keerden sultans en Turken zich tegen ons," vertelt hij tegenover Associated Press (AP). "Vandaag de dag worden we overspoeld door de islam en vrezen we voor eenzelfde scenario. Er is angst voor de terroristische dreiging die hiermeeg gepaard gaat."

Een andere vrouw vertelt tegenover BBC: "We zijn gekomen om te bidden voor Polen en de rest van de wereld. We willen dat ons katholieke geloof blijft, onze kinderen veilig blijven en mensen uit andere landen onder ogen zien dat ons geloof onwankelbaar is. Ons geloof geeft een gevoel van veiligheid. Niet alleen in Polen, maar ook in de rest van de wereld."

Zo'n 96 procent van de Poolse bevolking identificeert zich als katholiek christen. Polen weigert immigranten toe te laten volgens een herverdelingsregeling van de Europese Unie. "Ik zie geen mogelijkheden om op dit moment migranten toe te laten tot Polen," aldus de Poolse premier Beata Szydlo vorig jaar. Haar regering voert een anti-migrantenbeleid.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher