synode CGK

God

10 oktober 2017 door Reformatorisch Dagblad

Vandaag: cruciale synode CGK over komst over GTU

Het is vandaag een belangrijke dag voor gereformeerd Nederland. De synodeleden van de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK) moeten in Nunspeet een besluit nemen over de komst van de Gereformeerde Theologische Universiteit (GTU). In het Reformatorisch Dagblad blikt journalist Maarten Stolk vooruit.

Stolk: "Het is geen geheim dat binnen de CGK de meningen over de GTU sterk verdeeld zijn. Sommigen juichen theologische en wetenschappelijke samenwerking met vrijgemaakten en Nederlands gereformeerden toe, anderen zijn bang dat de identiteit van de christelijke gereformeerde opleiding en de binding aan de kerken in gevaar komen. Bovendien betreuren veel christelijke gereformeerden het recent genomen besluit van de GKv-synode om vrouwen tot de ambten toe te laten."

Onlangs stemden NGK en GKv in met de oprichting van de GTU. De universiteit moet de opvolger worden van de Theologische Universiteit Kampen (TUK) van de GKv en de Theologische Universiteit Apeldoorn (TUA) van de CGK. Bij een 'nee' blijven de universiteiten zelfstandig. Als de CGK-synode groen licht geeft, duurt het zeker nog tot 2019 voordat de GTU van start kan gaan.

Foto: website CGK

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher