synode CGK

Vandaag: cruciale synode CGK over komst over GTU

10-10-2017 door Reformatorisch Dagblad

Het is vandaag een belangrijke dag voor gereformeerd Nederland. De synodeleden van de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK) moeten in Nunspeet een besluit nemen over de komst van de Gereformeerde Theologische Universiteit (GTU). In het Reformatorisch Dagblad blikt journalist Maarten Stolk vooruit.

Stolk: "Het is geen geheim dat binnen de CGK de meningen over de GTU sterk verdeeld zijn. Sommigen juichen theologische en wetenschappelijke samenwerking met vrijgemaakten en Nederlands gereformeerden toe, anderen zijn bang dat de identiteit van de christelijke gereformeerde opleiding en de binding aan de kerken in gevaar komen. Bovendien betreuren veel christelijke gereformeerden het recent genomen besluit van de GKv-synode om vrouwen tot de ambten toe te laten."

Onlangs stemden NGK en GKv in met de oprichting van de GTU. De universiteit moet de opvolger worden van de Theologische Universiteit Kampen (TUK) van de GKv en de Theologische Universiteit Apeldoorn (TUA) van de CGK. Bij een 'nee' blijven de universiteiten zelfstandig. Als de CGK-synode groen licht geeft, duurt het zeker nog tot 2019 voordat de GTU van start kan gaan.

Foto: website CGK

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Vandaag: cruciale synode CGK over komst over GTU
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!