Amerika Israël

Nieuws

10 oktober 2017 door CIDI

Trump over ambassadeverhuizing naar Jeruzalem: eerst vrede een kans geven

Voordat de Verenigde Staten overgaan tot het verhuizen van de ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem, moet er eerst geprobeerd worden vrede tussen Israël en de Palestijnen te bereiken. Dat zei de Amerikaanse president Donald Trump tijdens een interview afgelopen zaterdag, meldt het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël).

President Trump had tijdens zijn verkiezingscampagne – net als elke andere president in de afgelopen decennia – beloofd de ambassade naar de joodse hoofdstad te zullen verhuizen. Eerder dit jaar tekende hij een verklaring van uitstel. Benjamin Netanyahu als de Amerikaanse ambassadeur David Friedman zouden tot op het laatste moment geprobeerd hebben Trump te overtuigen zich aan zijn belofte houden. 

Naar nu blijkt wilt de president eerst pogen een vredesovereenkomst tussen Israël en de Palestijnen te bereiken, voordat hij ook maar denkt aan een verhuizing. Vrede tussen Israël en de Palestijnen zal uiteindelijk tot vrede in heel het Midden-Oosten leiden, zo denkt de miljardair. Een besluit over een mogelijk toekomstige ambassadeverhuizing zal in de niet al te verre toekomst genomen worden, aldus Trump.

Na de zesdaagse oorlog in 1967 annexeerde Israël Oost-Jeruzalem, en riep het de hele stad uit tot hoofdstad. Maar de meeste landen, inclusief de VS, erkennen die annexatie niet. Daarom willen ze er hun ambassade niet vestigen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher